Fostul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, și finul său, Stanislav Caraman, și-au recunoscut vina în dosarul în care sunt acuzați de trafic de influență. Cei doi ar putea scăpa de pușcărie. Procurorul a cerut pentru ei doar aplicarea unei amenzi. Prima și ultima ședință de judecată a avut loc astăzi și a durat mai puțin de o oră.

Înainte de începerea ședinței, Veaceslav Ceban, cunoscut opiniei publice ca și concubin al interpretei Aura, s-a întâlnit față-n față cu finul său de cununie, recunoscut ca autor al infracțiunii. Aceștia nu au schimbat, însă, nici măcar o privire. Ceban a refuzat sa comenteze acuzațiile. „Nu vorbesc. Eu nu sunt persoană publică și am dreptul să nu vorbesc pe acest dosar”, a explicat Ceban.

În fața judecătorului, învinuiții au fost mai vorbăreți. Ambii și-au recunoscut vina. Așa că, în loc de cei 7 ani de pușcărie cât li se cuvenea conform Codului penal, aceștia ar putea scăpa mai ușor. Deoarece au conlucrat cu ancheta, procurorul a cerut doar o amendă de 3000 de unități convenționale pentru Ceban și de 4500 de unități convenționale pentru finul său. Inculpații au refuzat să vorbească cu presa inclusiv după ședința de judecată.

Mai mult, Stanislav Caraman i-a interzis să vorbească și avocatului său. „Nu pot comenta acest caz în legătură cu discuțiile private pe care le-am avut cu clientul meu. Am ajuns la concluzia că nu comentăm situația dată”, a precizat avocatul lui Caraman, Silviu Burlacu.

De-a lungul carierei sale, Veaceslav Ceban a deținut funcția de șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare și de viceministru de Interne, iar în momentul reținerii acesta era angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat. Finul acestuia, Stanislav Caraman, deținea funcția de inspector în cadrul Serviciului Vamal. Aceștia au fost reținuți pe 25 iunie sub acuzația de trafic de influență. Potrivit procurorilor, aceștia au estorcat 60 de mii de euro de la un bărbat. În schimbul banilor, ei l-ar fi asigurat că vor clasa dosarul în care respectivul era învinuit. Judecătorul a anunțat că va pronunța sentința pe 30 august.