Un sud-coreean a fost amendat pentru că a răspândit pe internet anunțul că văduva de 94 de ani a unui fost președinte sud-coreean urma să se căsătorească cu legenda americană a hip-hop-ului Dr. Dre, informează Agerpres.

Dr. Dre, 52 de ani, pe numele său real Andre Romelle Young, a fost principalul creator al grupului de gansta rap N.W.A în anii ’80. În următorul deceniu, el a fondat Death Row Records și apoi Beats, compania sa de căști audio, cumpărată de Apple pentru mai multe milioane de dolari.

Dre a colaborat cu cele mai mari nume ale rap-ului, cum ar fi Eminem, căruia i-a fost și mentor, Snoop Dogg, Combs și a lansat gangsta rap-ul și G-Funk-ul pe coasta de vest.

Lee Hee-ho este văduva fostului președinte Kim Dae-Jung, cunoscut pentru așa-numita „politică a razei de soare” și de dialog cu Phenianul. Ea rămâne o figură influentă în politica sud-coreeană, în pofida morții soțului său în 2009.

Chiar dacă Dr. Dre și doamna Lee ar forma un cuplu improbabil, acest aspect nu l-a împiedicat bărbat să asocieze cele două personalități într-o postare publicată pe blogul său în luna ianuarie.

O instanță din Seul a decis vineri că afirmațiile bărbatului sunt false și i-a aplicat acestuia o amendă de cinci milioane de woni (3.800 de euro). Bloggerul, în vârstă de 73 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost găsit vinovat pentru defăimare.