/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dodon forțează mâna PDM-ului. Președintele vrea control total asupra Armatei

missing
30 august 2017, ora 14:20

„Am auzit recent că ei s-au determinat și au făcut din nou această declarare din oficiul PD. De aceea, dacă se va merge pe formula să înainteze din nou membri de partid care sunt devotați liderului sau partidului sau cauzele partiduluiб eu o să fac uz de dreptul meu constituțional pentru a nu numi în funcție această persoană”, a declarat Igor Dodon.

Moldova a rămas fără ministru al Apărării încă în 2016, după ce Anatol Șalaru, a fost demis, prin decret, de Igor Dodon. Președintele menționa că „ministru al Apărării trebuie să fie un militar, nu un veterinar”. De atunci, interimatul funcției de șef al Armatei este asigurat de Gheorghe Galbura. Conform legii, președintele poate respinge o singură dată candidatura unui ministru propus de premier. Dacă prim-ministrul propune repetat candidatura, șeful statului este obligat de Constituție să semneze decretul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram