Igor Dodon a anunțat că va respinge candidatura noului ministru al Apărării dacă acesta va fi membru al Partidului Democrat. Asta după ce, ieri, Andrian Candu a declarat că democrații au identificat o candidatură pentru funcția rămasă vacantă, dar nu a oferit nume.

„Am auzit recent că ei s-au determinat și au făcut din nou această declarare din oficiul PD. De aceea, dacă se va merge pe formula să înainteze din nou membri de partid care sunt devotați liderului sau partidului sau cauzele partiduluiб eu o să fac uz de dreptul meu constituțional pentru a nu numi în funcție această persoană”, a declarat Igor Dodon.

Moldova a rămas fără ministru al Apărării încă în 2016, după ce Anatol Șalaru, a fost demis, prin decret, de Igor Dodon. Președintele menționa că „ministru al Apărării trebuie să fie un militar, nu un veterinar”. De atunci, interimatul funcției de șef al Armatei este asigurat de Gheorghe Galbura. Conform legii, președintele poate respinge o singură dată candidatura unui ministru propus de premier. Dacă prim-ministrul propune repetat candidatura, șeful statului este obligat de Constituție să semneze decretul.