Dezastrul continuă în statul american, Texas. După aproape o săptămână de ploaie neîncetată, regiunile se scufundă tot mai mult în apă, viitura înghițind case, mașini și străzi întregi. Autoritățile au anunțat că uraganul Harvey a luat viața a 30 de oameni. Statul a fost vizitat și de cuplul prezidențial american, dar a stârnit mai degrabă critici decât aprecieri.

Imagini cutremurătoare sunt surprinse în continuare în metropola americană, Houston, care, după furtuna Harvey arată ca o mare imensă. De câteva zile, echipele de salvare recuperează sute de oameni, rămași captivi pe şoselele inundate sau în propriile locuințe. Până acum au fost salvate peste 3.500 de persoane, însă solicitările de ajutor continuă să vină.

„Suntem binecuvântați că am fost salvați”.

„Este de necrezut! Nu ne vine să credem. Nu am mai văzut așa ceva”.

Rămași fără un acoperiș sigur de-asupra capului, zeci de mii de oameni din Texas apelează la adăposturile de urgență. Autorităţile avertizează că apele se vor retrage lent şi unii dintre sinistraţi se vor putea întoarce la casele lor abia peste o lună. Între timp, administrația din Houston a anunţat restricţii de circulaţie între orele 22 şi 5 dimineaţa, în încercarea de a preveni jafurile din casele abandonate. Pentru a vedea cum autoritățile locale fac față urmărilor urgiei, Texasul a fost vizitat de cuplul prezidențial. Președintele însă nu a mers în Houston, ci a ales orașul Corpus Christi, situat în sud.

„Vrem să ne organizăm foarte bine. Vrem ca peste cinci sau zece ani, lumea să se gândească la acest moment şi să spună: „Aşa se face”, a menționat Donald Trump, președintele SUA.

Prima doamnă a atras critici până să ajungă în Texas. Aceasta s-a îmbarcat spre statul inundat, încălțată în pantofi stiletto, fiind aspru taxată pentru alegerea sa. La aterizare însă, Melania Trump și-a schimbat încalțămintea elegantă pe una mai comodă.