/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Dezastrul continuă. Texasul a fost vizitat de cuplul prezidențial american

30 august 2017, ora 16:07

Imagini cutremurătoare sunt surprinse în continuare în metropola americană, Houston, care, după furtuna Harvey arată ca o mare imensă. De câteva zile, echipele de salvare recuperează sute de oameni, rămași captivi pe şoselele inundate sau în propriile locuințe. Până acum au fost salvate peste 3.500 de persoane, însă solicitările de ajutor continuă să vină.

„Suntem binecuvântați că am fost salvați”.

„Este de necrezut! Nu ne vine să credem. Nu am mai văzut așa ceva”.

Rămași fără un acoperiș sigur de-asupra capului, zeci de mii de oameni din Texas apelează la adăposturile de urgență. Autorităţile avertizează că apele se vor retrage lent şi unii dintre sinistraţi se vor putea întoarce la casele lor abia peste o lună. Între timp, administrația din Houston a anunţat restricţii de circulaţie între orele 22 şi 5 dimineaţa, în încercarea de a preveni jafurile din casele abandonate. Pentru a vedea cum autoritățile locale fac față urmărilor urgiei, Texasul a fost vizitat de cuplul prezidențial. Președintele însă nu a mers în Houston, ci a ales orașul Corpus Christi, situat în sud.

„Vrem să ne organizăm foarte bine. Vrem ca peste cinci sau zece ani, lumea să se gândească la acest moment şi să spună: „Aşa se face”, a menționat Donald Trump, președintele SUA.

Prima doamnă a atras critici până să ajungă în Texas. Aceasta s-a îmbarcat spre statul inundat, încălțată în pantofi stiletto, fiind aspru taxată pentru alegerea sa. La aterizare însă, Melania Trump și-a schimbat încalțămintea elegantă pe una mai comodă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram