/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Începe marele pelerinaj la Mecca. Vor participa două milioane de musulmani

missing
30 august 2017, ora 16:54

Pelerinajul Hajj este considerat o datorie religioasă și, pentru unii, cea mai importantă călătorie din timpul vieții. Acesta reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai islamului. Potrivit tradiției, orice credincios din această religie trebuie să îl realizeze cel puțin o dată în viață. Din cauza numărului mare de pelerine, autoritățile au sporit măsurile de securitate pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

„Misiunea noastră este să monitorizăm deplasarea oamenilor în timpul pelerinajului cu ajutorul a 5 mii de camere de supraveghere”, menționează Tarek Al-Azam, ofițer de securitate.

La ediția din 2017 a marelui pelerinaj musulman sunt prezenți și iranienii, care au plătit un tribut greu după busculada produsă în 2015 la Mecca. Atunci, aproape 2.300 de credincioși au murit, tragedia fiind considerată cea mai gravă catastrofă în istoria hajj-ului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram