Polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni au realizat în punctul de trecere „Tudora-Starokazacie” schimb de infractori dați în căutare internațională. Din R. Moldova a fost extrădat un cetățean ucrainean, căutat pentru escrocherie, iar din Ucraina a fost predat un cetățean moldovean, dat în urmărire pentru organizarea migrației ilegale.

Conform informației Centrul Cooperare Poliţienească Internatională (CCPI) cetățeanul Ucrainei de 47 de ani a fost anunțat în căutare de către BNC Interpol Kiev, pentru implicarea acestuia în activități de escrocherie pe teritoriul țării sale. În baza informațiilor deținute, la sfârșitul lunii iulie curent, bărbatul a fost reținut în momentul când a încercat să intre în R. Moldova, prin punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău. Până la luarea deciziei de extrădare, persoana vizată a fost plasată în penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Judecătora Chişinău, sediul Buiucani, a emis decizia cu privire la extrădarea lui autorităţilor ucrainene.

Cetățeanul moldovean de 30 de ani, a fost anunțat în căutare internațională la solicitarea Poliției de Frontieră, pentru organizarea migrației ilegale. La sfârșitul lunii mai, tânărul a fost reținut pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, interlopul moldovean a fost extrădat Poliției de Frontieră pentru continuarea acțiunilor de urmărire penală, pornite încă din 2016 conform art. 3621 al.(3) CP al RM. În prezent, infractorul a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor infracționale.