Cel puțin trei străzi din Capitală vor rămâne în ruine din cauza neaprobării de către Consiliul Municipal Chișinău a celei de-a doua tranșe de finanțare din partea BERD și BEI de trei milioane de euro. Din lipsa de cvorum, ședința de astăzi a CMC, convocată de Nistor Grozavu, a eșuat. Din această cauză nu va putea fi modernizată Stația de epurare din Chișinău și nu va putea fi instalată nici stația de epurare de la Bubuieci. Din cei 51 de consilieri aleși, la ședința de astăzi a Consiliului Municipal au venit doar 17. Socialiștii și popular-europenii au lipsit.

Străzile Alexandru cel Bun, Tighina și 31 August riscă să rămână în ruine. Asta deoarece mâine expiră termenul-limita de aprobare a Acordului adițional încheiat cu BERD și BEI, iar documentul nu a trecut încă prin CMC.

„Ceea ce înseamnă că mâine este ultima zi de lucru a companiei de consultanță „Egis”. Pe data de 15 septembrie, aceasta își încheie activitatea pentru că se închide biroul din Republica Moldova. Formal, asta poate duce la refuzul de a mai fi finanțată tranșa a doua cu următoarele trei străzi”, a declarat Nistor Grozavu.

Din cauza boicotului din CMC, nu va putea fi modernizată nici Stația de epurare din Chișinău. Mai mult, nu va putea fi instalată nici stația de epurare preconizată la Bubuieci. Liberalii critică boicotul aleșilor locali.

„Este un lucru care descalifică un ales local. Când vine vorba să iei decizii importante pentru municipalitate, nici să nu te prezinți”, a menționat consilierul PL, Ion Ceban.

Consilierul „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, consideră că proiectele vizând instalarea stației de epurare ar trebui analizate mai întâi de experți. Iar în privința reparației străzilor, acesta susține că strada Vasile Alecsandri a fost reparată necalitativ și ar fi păgubos ca aceluiași antreprenor să-i fie încredințată și reparația altor străzi.

„Dracul se ascunde în detalii. Să-i permiți „Deltei” să mai repare încă câteva străzi în Chișinău e criminal. Un car de bani, mulți bani la calitate extrem de proastă”, susține consilierul PN, Ilian Cașu.

Contactată de TV8, Irina Astahova, ofițer de presă al PSRM, a menționat că exceptând câțiva consilieri PSRM care au lipsit „din motive întemeiate”, ceilalți consilieri socialiști au venit la ședință, dar nu au intrat în sală, deoarece, chiar și cu ei, cvorum nu ar fi fost. Primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a anunțat că va încerca să consulte din nou toate fracțiunile din CMC după care va stabili data unei noi ședințe a Consiliului.