Pe 31 august, în cadrul manifestațiilor de Ziua Limbii Române au fost făcute publice rezultatele concursului „Dictare pentru fiecare”. O singură persoană a luat nota 10, Viorica Guzun. Tânără a participat la concurs aflându-se în vacanță, ea fiind stabilită la Tallinn, Estonia.

Viorica este soţia fostului ambasador al Republicii Moldova în Estonia, care a impresionat prin ținutele sale grațioase cu elemente tradiționale.

Numele celorlați câștigători nu au fost făcute publice. Dar, de nota 9 au fost – 19 lucrări, iar de nota 8 au fost 94 de lucrări. Persoanele care au luat nota 10, 9 și 8 vor fi primi premii bănești în valoare de 1000 de lei, 700 de lei și 500 de lei.

Potrivit, profesoarei Irina Condrea în total au fost verificate 503 de lucrări, dintre care 81 au fost notate cu note negative sub nota 5, iar restul participanților au luat note pozitive.

Organizatorii au apreciat implicarea cetățenilor, spunând că a fost o participare foarte bună cu peste 700 de participanți. Potrivit informațiilor lăsate de participanți, câștigătorii se încadrează în limita de vârstă de 14 și 40 de ani.

Concursul „Dictare pentru fiecare” s-a desfășurat pe 26 august, la ora 11:00, la Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova.