/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/STUDIU/ Conținutul video este cel mai popular tip de conținut de pe Facebook

01 septembrie 2017, ora 06:47

Conform acestei analize, conținutul video postat pe Facebook este cel mai probabil să ajungă la audiențe și să atragă reacții din partea utilizatorilor rețelei de socializare. Media postărilor de conținut video în luna aprilie 2017 a atins 12,05% din totalul audienței pe pagină, depășind cu puțin fotografiile (cu 11,63%), link-urile către diferite site-uri (7,81%) și update-urile de status (doar 4,56%).

De asemenea, conținutul video a atras cel mai ridicat număr de reacții din partea utilizatorilor Facebook. Pentru publicațiile importante, așa cum este The Guardian, articolele care atrag cele mai multe reacții sunt în continuare cele publicate în formatul “tradițional”, text. Însă în ceea ce privește Facebook, cel mai accesat și mai comentat conținut este cel în format video.

În ceea ce privește un top al celor mai populare clipuri de pe Facebook după variabila conținut, cele mai accesate sunt cele despre mâncare și rețete de mâncare. Pe locul doi, la mare distanță, se plasează paginile de Fashion & Beauty, urmate de cele cu animale de companie.

Un videoclip scurt generează, în medie, mai multe reacții pe Facebook decât unul de lungime medie sau mare. Conform acestei analize, cele mai multe reacții din partea utilizatorilor de Facebook sunt primite pentru conținut video de 60 până la 90 de secunde. Ce este mai scurt de atât nu poate fi interesant, ce este mai lung poate deveni plictisitor.

De asemenea, această analiză remarcă o creștere a numărului de transmisii video în format Facebook Live. În aprilie 2017, Fidji Simo, șeful departamentului video de la Facebook, a anunțat că nu mai puțin de 20% din conținutul video de pe rețeaua de socializare sunt transmisiuni live, iar perioada dedicată în fiecare zi de utilizatori pentru a urmări aceste materiale a crescut de patru ori în ultimul an. Acesta este, în parte, efectul prioritizării materialelor video live de către Facebook.

În medie, numărul de reacții pentru conținutul Live și Non-Live de videoclipuri de pe Facebook este similar: clipurile video postate pe Facebook primesc în medie 928 de reacții din partea utilizatorilor, în timp ce transmisiunile Facebook Live adună în medie 1043 de reacții.

De asemenea, autorii studiului au remarcat că formatul transmisiunilor Facebook Live atrage mult mai multe comentarii, relativ la numărul total de reacții din partea utilizatorilor.

Concluziile acestei analize, pentru persoanele sau instituțiile care sunt interesate să genereze conținut video cât mai popular printre utilizatorii Facebook sunt următoarele: Videoclipul trebuie să fie scurt, între 65 și 115 secunde, trebuie să fie adus atenției utilizatorilor rețelei de socializare printr-un text de asemenea scurt — în jur de 61 de caractere — și scris în așa fel încât să încurajeze sau să trezească interesul accesării clipului. Pentru sesiuni de Facebook Live trebuie avute în vedere durate mai lungi, de 15 — 20 de minute. Din punct de vedere al subiectelor abordate în videoclipuri, cele mai populare sunt cele care oferă sfaturi practice, în genul celor “cum să faci” anumite lucruri, dar și materialele cu subiecte inspiraționale și cele cu umor sunt foarte populare. De asemenea, este bine ca materialul video pe care-l postezi pe Facebook să poată fi redistribuit — cele mai populare clipuri primesc mai multe redistribuiri decât “like”-uri.

BuzzSumo este o platformă pentru marketing de conținut și agenții SEO, care oferă soluții pentru identificarea de conținut interesant și atractiv pe piața digitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram