/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ultima Oră! Mai mulți angați ai IGP au fost suspendați din funcție după decesul suspect al tânărului Andrei Brăguța

missing
01 septembrie 2017, ora 10:39

Într-un comunicat al IGP se explică că pentru a elucida toate circumstanțele în cazul decesului tânărului, la 29 august curent, inspectorul de serviciu, inspectorul inferior, ofițerul principal, toți angajați ai Serviciului de Gardă al Izolatorului de Detenție Provizorie și locțiitorul comandantului Batalionului Special de Escortă și Pază ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au fost suspendați din funcție.

TV8.md amintește că Andrei Brăguța a decedat în Penitenciarul „Pruncul” la 29 august curent. Autoritățile se contrazic în declarații în legătură cu moartea suspectă a tânărului. Astfel, responsabilii de la Departamentul Instituții Penitenciare și Ministerul Justiției susțin că acesta a ajuns la închisoare în stare gravă, cu numeroase vânătăi pe corp, iar tânărul ar fi fost bătut în Izolatorul de detenție preventivă de către polițiști și alți reținuți din celulă. Pe de altă parte Inspectoratul General de Poliție susține că Andrei ar fi fost bătut de colegii de celulă, aceștia declarând că Braguța avea un comportament deviant cu conotații sexuale, ei simțindu-se agresați de acest comportament. Același comunicat făcând referire la un certificat medical constatator spune că cauza directă a decesului a fost stabilită ca „Insuficiență respiratorie, Bronhopneumonie purulentă”. Totodată, în comunicat se menționează că, pe parcursul acțiunilor, în privința angajaților Poliției nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări, iar pentru a investiga toate detaliile acestui caz, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram