Un cetățean moldovean a avut nevoie de ajutorul SMURD, după ce a suferit săptămâna trecută într-un accident rutier, produs în apropiere de Oradea, România.

În urma accidentului, bărbatul a suferit traumatisme multiple, fiind internat într-un spital din Oradea, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, rudele acestuia au solicitat ajutor, pentru transportare asistată medical, a pacientului.

Respectiv, s-a luat decizia, ca în ajutor să meargă un echipaj SMURD, mai exact o autospecială de terapie intensivă, de tip C1, cu o echipă de specialiști din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI.

Echipajul a pornit spre Oradea, în această dimineață, 1 septembrie, urmând ca pacientul să ajungă la o instituție medicală din Chișinău, pentru ziua de mâine, 2 septembrie. Pe parcursul drumului, bărbatul va fi monitorizat și asistat medical, în dependență de necesitate. La Chișinău, pacientul urmează să aibă parte de îngrijiri medicale ulterioare.

Astfel de intervenții de ajutor SMURD, au mai fost înregistrate, odată cu inaugurarea proiectului național SMURD în Republica Moldova, astfel încît mai multe persoane au avut parte de ajutor calificat.