În anul 2016, ministrul finanțelor, Octavian Armașu a efectuat nouă deplasări în afara țării. Potrivit unui raport, aceste deplasări au costat 294.147 de lei.

Cheltuielile ce ţin de cazare, asigurare medicală şi diurnă au fost suportate din contul mijloacelor financiare ale Ministerului Finanţelor.

Cea mai scumpă deplasare de sericiu a fost la Washington, în perioada 5-11 octombrie, atunci când Armașu a participat la Şedinţele Anuale ale Fondului Monetar Internaţională şi Băncii Mondiale. Costul deplasării a fost de aproape 43 de mii de lei.

În anul 2016, ministrul finanțelor a participat la ședințe, reuniuni și vizite de studiu în următoarele țări: România, Belgia, SUA și Ucraina.

Octavian Armașu deține funcția de ministru al Finanțelor din data de 20 ianuarie 2016, când a fost format guvernul Pavel Filip. În declarația de venituri și interese personale el arată că a câștigat, în anul 2016, în calitate de salariu, suma de 251 de mii de lei de la compania Sudzucker Moldova, unde a deținut funcția de director financiar. Pentru comparație, venitul său pentru întreg anul 2016 din salariul de ministru a fost de două ori mai mic – de 123 de mii de lei.