/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Zeci de persoane au aprins lumânări în memoria lui Andrei Braguța: „Cerem dreptate”

missing
02 septembrie 2017, ora 10:02

„Cerem să se facă dreptate familiei Braguța”, așa a fost intitulată acțiunea care a avut loc în seara zilei de 1 septembrie. În evenimentul de pe Facebook, organizatorii menționează că oamenii nu se mai simt în siguranță nici cu cei care sunt plătiți să se protejeze, iar cei care au menirea de a-i proteja „ucid fără scrupule, știind că acțiunile lor vor fi tăinute de șefi”.

În cadrul evenimentului a fost pomenit și Valeriu Boboc, tânărul omorât cu bestialitate de poliţişti în noaptea de 7 aprilie 2009.

Andrei Braguța a fost reținut pe 15 august 2017, după un incident cu poliția de patrulare. El a fost reținut pentru 72 de ore și dus în Izolatorul de Detenție Preventivă. Ulterior, a fost învinuit de aplicarea forței fizice asupra polițiștilor. Pe 18 august 2017 judecătorul i-a aplicat arest pentru 30 de zile. Drept urmare, acesta a fost transferat din Izolatorul de detenție provizorie în Penitenciarul nr. 13. De la apariția cazului în spațiul public, instituțiile de stat au făcut mai multe declarații contradictorii cu referință la circumstanțele în care persoana a fost reținută, starea de sănătate (prezența sau lipsa vătămărilor corporale, diagnoze medicale etc.), circumstanțele transferului în cadrul mai multor instituții de detenție (izolator de detenție, Penitenciar, spitalul de psihiatrie) dar și aplicarea violenței de către alți condamnați sau angajați ai Inspectoratului General al Poliției.

Foto: facebook.com/unpaspentru.md/

Foto: facebook.com/unpaspentru.md/

Foto: facebook.com/unpaspentru.md/

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram