/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Destinații cu farmec: Șase locuri pe care merită să le descoperi toamna

missing
03 septembrie 2017, ora 11:37

1. Ronda – un orășel din sudul Spaniei, care se află mai exact la 100 de km de Malaga, așa că în scurta ta vacanță le poți vizita pe amândouă. În orice caz, destinația ta principală trebuie să fie Ronda, unul dintre cele mai frumoase locuri din regiunea Andaluzia. Ronda este considerat un „oraș rupt în două” și asta pentru că este străbătut de râul Guadalevin care taie orașul formând canionul El Tajo, cu o adâncime de peste 100 metri. Peste canionul El Tejo se afla trei poduri care îți oferă o priveliște la care te-ai uita ore în șir. Ce vezi în Ronda: Plaza del Toros, Piata Spaniei, Museo Taurino, parcul Alameda del Tajo.

2. Bordeaux – un oraș cu bun gust și la propriu, și la figurat: așa că aici descoperiți aroma vinului, șarmul locului și vibrația unei destinații încântătoare. Primul loc pe care să-l vizitați în Bordeaux este La Cite de Vin, un parc tematic și un muzeu dedicate vinului, unde un tur complet costa 20 euro/persoana, preț care include o degustare de vin pe terasa complexului. Apoi descoperiți Oglinda de apa, Catedrala Sainte Andre, esplanada Quinconces, Podul de Piatra, Gradina Botanica.

3. Toscana – o destinație a vinului prin excelență, Toscana atinge nivelul maxim de atracție în septembrie și octombrie când peisajul cu podgoriile de viță de vie este mirific, iar strugurii te așteaptă să îi deguști. Deși poți sa vizitezi orașe ca Florența sau Pisa, regiunea Toscana este mai puțin despre city break și mai mult despre relaxare în satele italiene unde să te bucuri de plimbări pe podgorii, la crame și pentru a descoperi vinul local. Așa că dacă îți propui să vizitezi Toscana rezervă-ți cel puțin o săptămână pentru a „gusta” din plin regiunea, unde poți să începi cu Chianti și să continui cu San Gimignano, Montepulciano și Montalcino.

4. Lacurile Plitvice din Croația o minune naturală în Europa, pot fi admirate tot timpul anului, însă toamna găsești aici un peisaj ireal de frumos, încât o să te întrebi cum reușește natura să creeze un spectacol de culori.

Rezervația Plitvice este o zonă cu 16 lacuri interconectate de cascade spectaculoase. Parcul poate fi vizitat tot timpul anului, iar prețul de intrare diferă în funcție de lunile alese: 7 euro (noiembrie-martie), 13 euro (aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie) și 24 euro (iulie și august). Preturile sunt pentru adulți; studenții, elevii și copiii beneficiază de reduceri.

5. Porto – se afla în nordul Portugaliei, la 2-3 ore cu trenul sau autobuzul sau la 50 de minute cu avionul de Lisabona. Indiferent de mijlocul de transport, prețurile pentru o călătorie dus-întors sunt similare. În Porto poți să vezi: Catedrala Se, Centrul istoric Ribiera, Placa da Liberdade, malul râului Douro și Gara Sao Bento – o adevărată operă de artă.

6. Atena este o adevărată bijuterie a istoriei universale și a culturii actuale. Deși nu este printre cele mai căutate orașe pentru city break, Atena este foarte ofertantă pentru devoratorii de plimbări, vizite și cunoștințe, iar toamna este anotimpul ideal pentru o vizita în orașul de pe Acropole pentru ca temperaturile se mai domolesc. De asemenea, cum gradele Celsius sunt cu plus, poți să faci și plajă în apropiere de capitala Greciei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram