Fostul ministrul al Apărării, Anatol Șalaru, a scris astăzi pe facebook un mesaj în care spune că Dodon pune în aplicare niște politici de distrugere a Armatei Naționale. Șalaru susține că arma este o „cenușăreasă a statului”, care duce lipsă de bani și a intrat într-un proces de degradare major.

„La 26 de ani de la înființare, Armata Națională a Republicii Moldova continuă să fie Cenușăreasă statului, în special a bugetului. Neglijată și umilită, Armata Națională a devenit ținta unor politici de distrugere gestionate din afara țării și puse în aplicare de Igor Dodon”, scrie fostul ministru pe pagina sa de facebook.

Totuși, acesta își felicită foștii subalterni dorindu-le „răbdare și credință și să rămână în continuare scutul neamului nostru!”

Mai jos citiți mesajul integral:

„La 26 de ani de la înființare, Armata Națională a Republicii Moldova continuă să fie Cenușăreasă statului, în special a bugetului. Neglijată și umilită, Armata Națională a devenit ținta unor politici de distrugere gestionate din afara țării și puse în aplicare de Igor Dodon. Izolată, cu relațiile de colaborare externă blocate de către Dodon, cu un buget minuscul, Armata Națională a Republicii Moldova a intrat într-un proces de degradare major. Zeci de ofițeri, subofițeri și militari angajați prin contract demisionează lunar din armată demoralizați fiind de lipsa de perspectivă și greutățile financiare. Într-un context internațional și regional inflamat, cu riscuri militare ridicate, acțiunile lui Igor Dodon și indiferența guvernului generează Republicii Moldova vulnerabilități ce pot fi fatale. Intențiile Rusiei de a slăbi și compromite principalul obstacol în fața șantajului militar ruso-transnistrean par a fi parte a unui nou scenariu ce poate căpăta valențe militare.
Astăzi, la 26 de ani de la înființarea Armatei Naționale, transmit tuturor ofițerilor, subofițerilor și ostașilor noștri un sincer La Multi Ani! Le doresc din suflet să aibă răbdare și credință și să rămână în continuare scutul neamului nostru!”

Menționăm, că astăzi, 3 septembrie, sunt 26 de ani de la crearea Armatei Naționale.