/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fostul ministru al Apărării: „Armata Națională, ținta unor politici de distrugere puse în aplicare de Igor Dodon”

missing
03 septembrie 2017, ora 11:57

„La 26 de ani de la înființare, Armata Națională a Republicii Moldova continuă să fie Cenușăreasă statului, în special a bugetului. Neglijată și umilită, Armata Națională a devenit ținta unor politici de distrugere gestionate din afara țării și puse în aplicare de Igor Dodon”, scrie fostul ministru pe pagina sa de facebook.

Totuși, acesta își felicită foștii subalterni dorindu-le „răbdare și credință și să rămână în continuare scutul neamului nostru!”

Mai jos citiți mesajul integral:

„La 26 de ani de la înființare, Armata Națională a Republicii Moldova continuă să fie Cenușăreasă statului, în special a bugetului. Neglijată și umilită, Armata Națională a devenit ținta unor politici de distrugere gestionate din afara țării și puse în aplicare de Igor Dodon. Izolată, cu relațiile de colaborare externă blocate de către Dodon, cu un buget minuscul, Armata Națională a Republicii Moldova a intrat într-un proces de degradare major. Zeci de ofițeri, subofițeri și militari angajați prin contract demisionează lunar din armată demoralizați fiind de lipsa de perspectivă și greutățile financiare. Într-un context internațional și regional inflamat, cu riscuri militare ridicate, acțiunile lui Igor Dodon și indiferența guvernului generează Republicii Moldova vulnerabilități ce pot fi fatale. Intențiile Rusiei de a slăbi și compromite principalul obstacol în fața șantajului militar ruso-transnistrean par a fi parte a unui nou scenariu ce poate căpăta valențe militare.
Astăzi, la 26 de ani de la înființarea Armatei Naționale, transmit tuturor ofițerilor, subofițerilor și ostașilor noștri un sincer La Multi Ani! Le doresc din suflet să aibă răbdare și credință și să rămână în continuare scutul neamului nostru!”

Menționăm, că astăzi, 3 septembrie, sunt 26 de ani de la crearea Armatei Naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram