Astăzi, se împlinesc 26 de ani de la crearea Armatei Naționale a R. Moldova. În acest context, ministerul Apărării a lansat un clip video în care ostașii și alți angajați ai forțelor armate spun de ce au ales să-și slujească țara. Unul susține „Am ales armata pentru ca copii noștri să aibă parte de o copilărie pașnică și un viitor prosper”. Alții pentru colegi, viitor și siguranță pentru ziua de mâine.

Totodată, viceministrul Apărării, Corpul de comandă al Armatei Naţionale, militarii şi angajaţii civili din garnizoana Chişinău au depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”.

De asemenea, cu această ocazie prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit ostașilor pentru credinţa, devotamentul şi serviciul ireproşabil de care dau dovadă. Acesta a mai specificat că Armata Națională se află în proces de transformare și urmează să devină una de tip europeană, mai profesionistă, mai organizată şi disciplinată.