/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O americancă va lăsa moștenire Grădinii Zoologice din Koln suma de 22 de milioane de dolari

03 septembrie 2017, ora 08:37

Elizabeth Reichert, în vârstă de 93 de ani, a declarat pentru cotidianul regional Kolner Stadt-Anzeiger că banii ei „vor fi bine plasați”.

„Atunci când te gândești unde vrei să îți lași banii, amintirile joacă un rol important”, a adăugat Elizabeth Reichert, care a fugit din Koln și a ajuns în Israel, înainte de a se muta în Statele Unite după 1945. Ea locuiește în prezent în apropiere de Philadelphia. „Însă n-am uitat niciodată orașul Koln”, a adăugat ea.

Soțul ei, Arnulf Reichert, un evreu din Koln, a fost nevoit să trăiască mult timp într-o ascunzătoare pentru a scăpa de naziști, înainte de a lua drumul exilului alături de soția lui, pe care a cunoscut-o în 1944 în același oraș din landul Renania de Nord-Westfalia. Apoi, Arnuld Reichert a făcut avere în Statele Unite lucrând ca antreprenor, potrivit aceluiași cotidian german.

„Evident, aproape că am căzut de pe scaun”, a dezvăluit directorul grădinii zoologice, Christopher Landsberg, pentru DPA.

O fundație a fost deja înființată pentru a administra viitoarea moștenire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram