/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

O universitate din Canada, escrocată cu 9,6 milioane de dolari americani, prin operațiuni de phishing

missing
03 septembrie 2017, ora 15:43

Pirații informatici au pretins că lucrau pentru un furnizor important al universității și au trimis e-mailuri unui grup de trei angajați din serviciul de facturare, cerându-le să modifice informațiile bancare online, prin intermediul unui simplu clic pe un link, a explicat David Beharry, purtător de cuvânt al universității canadiene.

În total, universitatea a făcut trei viramente de 1,9 milioane, 22.000 respectiv 9,9 milioane de dolari canadieni, în luna august, din cauza unei “erori umane” a angajaților, care credeau că expediază acele sume de bani unui furnizor omologat, a cărui identitate a fost furată de pirații cibernetici, potrivit instituției de învățământ superior.

Îngrijorat de faptul că nu a fost plătit, furnizorul s-a adresat universității, ai cărei reprezentanți au constatat frauda și au alertat autoritățile bancare, “pentru localizarea și recuperarea fondurilor”, a explicat David Beharry.

Universitatea canadiană, în colaborare cu autoritățile, a reușit “să înghețe 11,4 milioane de dolari canadieni” în trei conturi bancare din Montreal și Hong Kong, însă “400.000 de dolari canadieni au rămas de negăsit”.

“Potențialele consecințe financiare asupra universității nu vor fi cunoscute înainte ca ancheta să fie finalizată”, a precizat același purtător de cuvânt.

Conducerea universității trebuie să îi dea în judecată pe proprietarii conturilor online frauduloase pentru a putea să spere să recupereze sumele furate.

Instituția de învățământ superior a demarat și o campanie de comunicare internă, pentru a-i preveni pe angajați în legătură cu riscurile practicilor de phishing și a anunțat că va crește numărul de persoane abilitate cu aprobarea plăților electronice aferente facturilor sale.

Această escrocherie a reprezentat una dintre cele mai mari sume ce au fost furate în Canada prin intermediul tehnicilor de phishing, potrivit presei locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram