Pe 24 septembrie, în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc referendumul consultativ inițiat de președintele Igor Dodon, vor avea loc proteste. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că oamenii vor ieși în stradă în susținerea celor patru subiecte care ar fi trebuit înaintate la referendumul consultativ. Totodată, președintele susține că actualmente nu mai are rost să se meargă cu proteste în jurul Guvernului. „Oamenii vor veni la Chișinău la îndemnul președintelui și aceasta va fi convocarea Marii Adunări Naționale, care trebuie să adopte decizii concrete. Apoi aceste decizii vor fi transformate în decrete prezidențiale. Dar nu pe 24 septembrie”, spune președintele.

Potrivit șefului statului, convocarea Marii Adunări Naționale ar putea avea loc în situația în care Partidul Democrat se pregătește serios de destabilizarea situației în țară sau dacă vor fi lansate diferite inițiative de demitere a președintelui.