Tânărul din imagini este suspectat de comiterea unei escrocherii în privinţa unui minor în vârstă de 10 ani. Conform informaţiilor documentate, necunoscutul s-ar fi apropiat de un grup de copii în ograda unei case de locuit din strada Grenoble, cărora le-ar fi propus să meargă la magazin pentru a le cumpăra la toţi îngheţată.

Ulterior, minorii au mers cu el la un market din preajmă, unde le-a procurat fiecăruia câte o îngheţată, după care au ieşit din magazin, acţiunile fiind surprinse de camerele de supraveghere instalate în local. La un moment dat, individul ar fi cerut telefonul mobil unuia dintre minori, pentru a efectua un apel telefonic şi a dispărut într-o direcţie necunoscută. Respectiv, poliţiştii au fost alertaţi de către părinţii minorului, care au comunicat că telefonul de modelul „Galaxy J7” valorează peste 6 000 lei.

În acest context a fost iniţiată o cauză penală sub aspectul comiterii infracţiunii de escrocherie, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 17 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani

Cetăţenii care l-au recunoscut, sunt rugaţi să comunice datele la numerele de contact: 0 696 19999 / 0 691 50 993. Confidenţialitatea sursei de informare este garantată.

Poliţia Capitalei recomandă părinţilor, să supravegheze şi să instruiască copiii, de a nu comunica cu persoane necunoscute.