/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Poliția de frontieră a aplicat amenzi de peste 100 de mii de lei, iar la 72 de străini li s-a refuzat intrarea în țară

04 septembrie 2017, ora 11:31

– cinci cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat;
– 31 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 63 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– 18 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– opt tentative de trafic ilicit de bunuri;
– 10 contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– trei persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 72 de cetăţeni străini, dar și 581 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, patru cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar trei conaționali în Federația Rusă.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 113 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 136 000 lei și încasarea amenzilor de 59 175 lei.

Polițiștii de frontieră au avut cinci întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 425 046 traversări, dintre care un număr de 252 262 treceri a cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 90 105 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 47 489 traversări.

Totodată, cele mai solicitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 80 079 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 77 595 traversări persoane,
PTF Otaci – 53 578 traversări persoane,
PTF Sculeni – 47 300 traversări persoane,
PTF Cahul – 35 931 traversări persoane.

În scopul sustinerii participantilor la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum să se consulte aplicația „TRAFIC ONLINE”, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport și, nu în ultimul rând, manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Reamintim că în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a punctului comun de trecere a frontierei ”Palanca, din 31 iulie a.c. au fost instituite restricții de circulație pentru mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone, precum și pentru cele de pasageri cu capacitatea ce depășește 22 de locuri. Astfel, în perioada derulării lucrărilor de reconstrucție, unitățile de transport din categoriile specificate vor fi redirecționate spre punctul de trecere ”Tudora”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram