Directorul interimar al Inspectoratul Național de Probațiune, Vladimir Popa a fost reținut în această dimineață și este audiat de către Centrul Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către purtătorul de cuvânt al CNA.

Update: „Încă o persoană este reţinută în dosarul licitaţiilor trucate în care este vizat Inspectoratul Naţional de Probaţiune. Acesta este directorul companiei care a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea echipamentelor electronice de monitorizare. În aceste clipe, el este escortat la CNA pentru a fi audiat”, susține Angela Starinschi.

„Acum dimineața a fost reținut într-un dosar ce vizează licitațiile trucate pentru achiziționarea brățărilor de monitorizare a persoanelor deținute”, a menționat purtătorul de cuvânt, Angela Starinschi.

Vladimir Popa este momentan reținut și audiat. Au fost efectuate mai multe percheziții, iar operațiunea continuă.

„Anunț că Ministerul Justiței cooperează și acordă tot suportul pentru a fi verificate multiaspectual și obiectiv toate împrejurările. Regretăm că sunt astfel de cazuri și sperăm că bănuielile CNA să nu se confirme. Totuși, dacă ele vor fi veridice, această măsură și investigație este una necesară pentru curățarea sistemului”, a menționat Rodion Guștiuc, șef. Serviciul de presă al Ministerului Justiției.

Vladimir Popa a activitat în calitate de șef-adjunct al Oficiului central de probațiune timp de 2 ani, iar din 2012 acesta este șef. În perioada 2002-2007, Popa a avut funcția de Şef Direcţia de executare a pedepselor nonprivative de libertate, iar apoi timp de trei ani acesta a fost șef al Direcției de probațiune.