Belgia este prima echipa calificată la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, care va fi găzduit de Rusia. Asta după victoria din preliminarii cu 2-1 în confruntarea cu selecționata Greciei. În altă partidă, Portugalia a trecut de Ungaria cu 1-0, iar Luxemburg a scos un egal surprinzător cu Franța scor 0-0.

După 70 de minute jucate fără gol înscris, un spectacol total a urmat în următoarele 4 minute ale jocului, când au fost marcate tocmai 3 goluri. Primii care au deschis scorul au fost belgienii, prin Jan Vertonghen, în al 70-lea minut de joc.

Grecia a răspuns imediat reușind să egaleze peste doar 3 minute prin mijlocașul Zeca, urmare a centrării lui Maniatis. Peste doar 1 minut, Lukaku și-a readus selecționata în avantaj, stabilind astfel scorul final de 2-1 și calificând Belgia la turneul final al Campionatului Mondial din 2018.

Și Portugalia este cu un pas mai aproape de turneul final al Cupei Mondiale. SeleSao nu renunță la primul loc în grupa B, poziție ocupată momentan de Elveția. Ronaldo a contribuit la victoria Portughezilor în fața Ungariei cu o pasă decisivă către Andres Silva, în minutul 48.

Portugalia are momentan 21 de puncte în grupa „B”, cu 3 mai puține decât Elveția. Marea surpriză a fost egalul din partida Luxemburg-Franța. Chiar dacă au dominat toată partida, înregistrând peste 30 de lovituri pe cadrul porții, „cocoșii galici” nu l-au putut învinge pe Jonatan Jubert, care a demonstrat o mare clasă la ultimul său meci pentru națională.

Franța a urcat pe prima poziție în grupa A, cu 17 puncte la activ. De cealaltă parte, Luxemburg a urcat pe 5 și nu mai ocupă ultima poziție în clasament.