Un ultra-maratonist sud-african, iubitor de senzații tari, a demonstrat încă odată cât de spectaculos poate fi sportul pe care îl practică, în pofida faptului că este un gen de sport extrem de sofisticat. Nici munții imenși, nici pietrișul nu au creat obstacole pentru Ryan Sandes.

Sud-africanul a dat dovadă de o rezistență impresionantă. Pur și simplu a făcut imposibilul, străbătând zonele muntoase din Africa de Sud – acolo unde până acum se putea trece doar cu elicopterul. Fiind un sport extrem de periculos, datorită obstacolelor care apar și distanțelor imense care trebuie parcurse, echipamentul necesar și proviziile sunt indispensabile.

Campionul din acest an, Ryan Sandes, este unul dintre cei mai experimentați alergători de curse complicate. Acesta țintește din nou trofeul Couglar. Competiția, organizată în munții din Statele de Vest, se desfășoară pe o distanță de 160 de kilometri. Participanții se ridică până la altitudinea de 7000 de metri. Și asta nu e tot. Alergătorii trebuie să încheie cursa înfricoșătoare în mai puțin de 30 de ore. Maratoniștii sunt dispuși să înfrunte orice riscuri, unul dintre acestea fiind temperaturile extrem de înalte. Competiția este organizată anual.