Poliția a efectuat percheziții la un individ în vârstă de 20 ani, domiciliat într-o localitate a raionului Ialoveni, în urma cărora au depistat un scuter care a fost dat în căutare în luna august. Scuterul era dezmembrat, iar individul ar fi intenţionat să-l vândă la piese şi să ascundă urmele infracţiunii de furt, fiind încătuşat şi escortat la Inspectorat pentru audieri, iar piesele dezmembrate şi scuterul au fost ridicate în calitate de probe delicte.

În ziua 23 august curent, poliţiştii au fost alertaţi de către un locuitor al Capitalei, în vârstă de 18 ani, care a declarat că pe parcursul nopţii i-ar fi fost furat scuterul în valoare de 21 500 lei, parcat în faţa blocului de locuit. La apelul tânărului a reacţionat grupa operativă, delasându-se la faţa locului, unde au demarat cercetările speciale. Concomitent, ofiţerii de investigaţii au iniţiat acţiuni în acest context, în vederea identificării şi reţinerii făptaşului.

Actualmente bănuitul este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13.000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Poliţiştii nu exclud că, individul ar mai fi fost implicat în cazuri similar, fiind demarate investigaţii în acest sens.

Poliţia Capitalei recomandă proprietarilor de unităţi de transport, să le asigure corespunzător cu sisteme antifurt.