/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Avertizare meteo: Pericol excepțional de incendii. Recomandările pompierilor

06 septembrie 2017, ora 10:20

Potrivit avertizării, pe o mare parte a teritoriului se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În aceste condiții se recomandă:

– evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
– restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Pompierii atenționează populația asupra respectării regulilor antiincendiare. Oamenii sunt rugați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere, iar în cazul observării unui incendiu să anunțe de urgență Serviciul 901. Mai mult, pompierii îndemnă oamenii să evite aprinderea rugurilor în apropierea spațiilor forestiere, întrucât în condiții de umiditate redusă acestea se pot răspândi cu repeziciune în teren.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram