Dorin Chirtoacă a venit cu un comentariu pe pagina sa de facebook privind noul dosar penal în care are calitatea de bănuit. Acesta explică că după cum a și presupus în luna iunie curent „știind că dosarul cu parcările e gol, plin de insinuări și un șir întreg de ilegalități acumulate: înlăturarea avocaților, suspendarea din funcție, hotărâri de judecată copy - paste, declinări de competențe etc, s-a decis acoperirea abuzurilor și ilegalităților din acel dosar, cu un alt dosar, și mai ilegal decât primul”, a scris Chirtoacă.

Totodată, acesta explică că noul dosar este construit în baza unor tranzacții de împăcare cu mai mulți cetățeni care trebuiau să primească spații locative din partea Primăriei. Oameni care blocau activitatea primăriei, iar el a găsit o soluție viabilă.

„Apropo, subsemnatul are nu mai știu câte procese administrative de la cei cu hotărâri judecătorești cu amenzi aplicate pentru că nu am rezolvat tuturor aceasta problemă cu asigurarea cu spațiu locativ. Și în prezent sunt asemenea procese. Mi-au blocat la un moment dat și posibilitatea de a-mi face pașaport”, a adăugat primarul suspendat al Capitalei.

Acesta mai spune concluzia cu care a rămas este „dacă nu rezolvi problema – dosare administrative, dacă găsești o cale pentru rezolvarea problemei – dosar penal. Cum trebuia de procedat?”, se întreabă Chirtoacă.

Acesta a mai spus că dacă și trebuie deschis cuiva dosar penal, „atunci în primul rând Parlamentului și Guvernului pentru că au votat o lege populistă, fără acoperire financiara dând speranțe goale oamenilor respectivi și punând în situație de blocaj autoritățile locale”, a concluzionat edilul.