/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

O revistă va plăti despăgubiri de 100.000 de euro pentru că a publicat fotografii cu Ducesa de Cambridge topless

missing
06 septembrie 2017, ora 11:35

Directoarea redacțională și directorul publicației Closer au fost condamnați fiecare la plata unei amenzi maxime de 45.000 de euro de tribunalul corecțional de la Nanterre (vest de Paris) în acest caz care a șocat casa regală britanică.

Ducesa de Cambridge și soțul ei William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, au obținut de altfel fiecare daune de peste 50.000 de euro. Ei solicitaseră în total 1,5 milioane de euro.

Toți inculpații au fost găsiți vinovați de atingere adusă intimității vieții private sau de complicitate.

Decizia privind despăgubirile “este conformă jurisprudenței”, a comentat avocatul revistei Paul-Albert Iweins, care s-a declarat satisfăcut de verdict.

El a considerat totuși amenda “exagerată pentru o simplă afacere de ordin privat”.

Avocatul cuplului regal britanic, Jean Veil, nu a dorit să comenteze înainte de a discuta cu clienții săi, dând asigurări că “Palatul Kensington va avea o poziție oficială” după acest verdict.

La audierea de la începutul lunii mai, avocatul a dat citire unei scrisori în care prințul William denunța fapte “în mod special dureroase pentru că ne reamintesc de hărțuirea care a fost la originea decesului” mamei sale.

Procurorul a cerut amenzi “foarte semnificative” împotriva celor doi reprezentanți ai Closer — Laurence Pieau, directoarea redacțională, și Ernesto Mauri, director de publicare — și a celor doi paparazzi ai agenției pariziene Bestimage, Cyril Moreau, 32 de ani, și Dominique Jacovides, 59 de ani, suspectați că au făcut fotografiile.

Cei doi fotoreporteri, care au negat orice implicare, au fost condamnați fiecare la plata unei amenzi de 10.000 de euro, din care 5.000 cu suspendare.

Cei patru condamnați vor trebui să le achite în solidar suma de 50.000 de euro celor doi soți.

În imaginile publicate la 14 septembrie 2012 în Closer, Kate și William pot fi văzuți pe marginea piscinei unui domeniu luxos din Luberon, în sud-estul Franței. În fotografii ducesa de Cambridge nu poartă decât partea de jos a costumului de baie.

Cu o săptămână înainte de Closer, la 7 septembrie 2012, ziarul regional La Provence a publicat o fotografie cu ducesa în costum de baie complet.

Directorul de atunci al publicației, Marc Auburtin, a fost condamnat la o amendă de 1.500 de euro cu suspendare, iar fotoreporterul Valérie Suau, la o amendă de 1.000 de euro cu suspendare. Ei vor trebui însă să achite în solidar suma de 3.000 de euro cuplului princiar britanic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram