/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un belorus a creat în Moldova trei companii prin intermediul cărora sustrăgea bani de pe conturile bancare

missing
06 septembrie 2017, ora 15:04

În urma investigațiilor s-a stabilit că suspectul împreună cu alte persoane din Ucraina au creat pe teritoriul Republicii Moldova trei companii cu genul de activitate declarat în domeniul turistic. Suspecții, prin intermediul companiilor au obținut conectarea POS terminalelor la instituțiile bancare și implicit acceptarea cardurilor bancare spre plată cu prezența fizică a acestora.

Astfel, în urma unei ample operațiuni, polițiștii au anihilat activitatea grupării criminale specializate în sustragerea mijloacelor bănești de pe conturile cardurilor de plată emise de instituții bancare din afara țării.

De asemenea, ofițerii de investigații au stabilit că membrii grupării, utilizând fraudulos POS-terminalul menționat, precum și rechizitele bancare ale cardurilor de plată emise de instituțiile financiare din SUA, au efectuat în mod fictiv achitări de servicii în sumă de peste 500 mii lei.

În urma efectuării perchezițiilor, la oficiile companiilor și domiciliul acestora, au fost depistate și ridicate în calitate de probe POS terminalul utilizat pentru sustragerea mijloacelor bănești, ștampilele companiilor fictive din străinătate utilizate pentru obținerea POS – terminalelor, carduri bancare contrafăcute, precum și utilaj specializat de transcrierea benzei magnetice a cardurilor de plată.

Dacă se va dovedi vinovăția suspectului, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 12 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii celorlalți membri ai grupului infracțional.

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram