Președintele Parlamentului a venit cu o reacție la declarațiile făcute de Dodon privind participarea militarilor moldoveni la exercițiile militare în Ucraina. „Eu consider că Președintele Dodon abuzează de unele instrumente care îi sunt oferite prin lege și consider că Dodon înțelege greșit noțiunea de comandant suprem al Armatei”, a declarat Candu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a mai spus că va insista ca la următoarea ședință a Consiliului de Securitate să se discute și „abuzurile” președintelui Dodon în domeniul exercițiilor militare.

Candu a mai spus că „pagubele și prejudiciile aduse Armatei de neparticiparea militarilor înseamnă scăderea capacității de apărare a Armatei și cel care se face de vină trebuie să răspundă”.

El a precizat că va examina ceea ce a declarat Dodon, acțiunile Președintelui vor fi evaluate privind respectarea legislației și ulterior se va acționa.

„Ce fel de comandat ești dacă nu îți pasă de armată?” se întreabă Candu, spunând că regretă că președintele are o altă viziune, dar vor găsi căile legale și constituționale pentru a soluționa problema. „Consider că prin interzicere se realizează un abuz”.