Partidul Liberal au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită anularea legii privind trecerea la sistemul electoral mixt. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat sesizarea declarând că el personal este sigur că nu există nici o încălcare a Constituției.

În cadrul unei conferințe de presă Candu a declarat că sistemul electoral a fost schimbat, iar la ora actuală toate instituțiile lucrează la implementarea sistemului mixt. „În 2018 alegerile parlamentare se vor organiza pe baza sistemului mixt, jumătate votat pe liste de partid și jumătate votat pe circumscripții uninominale în baza legii care a fost votată și în baza Codului Electoral care există la ora actuală”, afirmă Candu.

Totodată, el a menționat că orice altă inițiativă inclusiv sesizarea Curții Constituționale sunt inițiative democratice, legale, iar Curtea se va expune pe acest subiect. „Eu, personal. sunt sigur că nu există nici o încălcare a Constituției”, a declarat Candu privind sesizarea PL.