/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

16 ani de la atentatele din SUA. Autoritățile din Moldova au comemorat cel mai sângeros atac terorist din istorie

missing
11 septembrie 2017, ora 16:13

„Republica Moldova și autoritățile sunt alături de autoritățile americane și am venit astăzi să ne exprimăm prin gânduri și prin acest gest, că comemorăm, că ținem minte victimele”, a menționat Andrian Candu.

În mesajul său, adresat președintelui american, Igor Dodon menționează că „terorismul trebuie combătut în fiecare zi”. Asta deși, cu doar două săptămâni în urmă, președintele a refuzat să promulge Legea cu privirea la prevenirea și combaterea terorismului, întorcând-o în Parlament. Dodon i-a scris lui Donald Trump că „tragedia care a lovit SUA în urmă cu 16 ani este o pagină tristă și plină de durere pentru întreaga istorie contemporană”.

Pe 11 septembrie 2001, două avioane capturate de teroriști au intrat în turnurile World Trade Center din New York, determinând prăbușirea lor. Un al treilea avion a atins Pentagonul, la Washington. Cel de-al patrulea avion s-a prăbușit în Pennsylvania, după ce pasagerii au încercat să anihileze teroriștii. Atentatele s-au soldat cu peste 3000 mii de morți, acesta fiind cel mai sângeros atac terorist din istorie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram