În acest weekend a avut loc Festivalul Culorilor, iar piața Marii Adunări Naționale a fost inundată de pudră colorată, care va rămâne pe asfalt încă pentru câteva zile. Primarul interimar, Nistor Grozavu, a menționat că agentul economic care a organizat evenimentul a achitat doar salubrizarea teritoriului, nu și lucrările pe care vor trebui să le întreprindă în următoarele zile.

Potrivit Primăriei, organizatorii au achitat serviciul de salubrizare, care presupune curățarea mecanică a teritoriului, nu și spălarea repetată a zonei, până la eliminarea definitivă a pudrei colorate.

De cealaltă parte, organizatorii susțin că aceștia au contractat serviciul de salubrizare, care include curățarea mecanică a zonei, inclusiv și spălarea asfaltului. PR Managerul companiei care a organizat evenimentul a menționat însă că serviciul de salubrizare nu a intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar zona nu a fost curățată la timp.

„O să vedem ce a fost prevăzut în dispoziție și cel mai probabil vom fi nevoiți să facem noi acest lucru pentru alții. Pe viitor însă vom întreprinde măsurile necesare. De această dacă dezordinea a fost mai mare decât în anii precedenți. Serviciile noastre au lucrat din urmă, însă vopseaua nu se ia din prima. Desigur că o să curățăm, dar asta durează două-trei zile până când vom scăpa de această vopsea”, a menționat Nistor Grozavu.

Organizatorii neagă însă că dezordinea a fost mai mare în acest an decât în cei precedenți. Aceștia au acoperit taxele de salubrizare, întreținere și WC-uri publice.