Hoți ingenioși la Botanica. Locatarii unui bloc locativ sunt nevoiți să urce seară de seară scările după ce hoții au furat bobinele frânelor de la ascensor. Hoții au fost prinși, ei risca pușcărie - numai că tot locatarii sunt cei care vor trebui să achite pagubele.

Au vrut să facă un ban grămadă, dar au ajuns după gratii. Câțiva hoți din capitală au furat bobinele de frână de la mai multe lifturi și au încercat să le vândă, acestea conținând cupru. Locatarii sunt revoltați. Acum ei sunt nevoiți nu doar să urce la etaj pe jos, dar și să plătească pentru restabilirea lifturilor.

Nouă ni s-a spus să achităm undeva în jur la 80 de lei pentru că ceva s-a furat de sus”;

Patru august, la șase seara nu mai lucra, în 15 minute fiica s-a ridicat la etajul patru și lucra și la fără 15 șase nu mai lucra. A coborât și…”;

Ne este furată bobina de frână. O să trebuiască să strângem bani – câte 40 de lei și să facem”.

Municipalitatea nu poate face nimic decât să anunțe despre aceste furturi.

„La strada Traian 8 la CCL 72 le-a fost furată iarăși acestă bobină de frână. Interesant că toate aceste furturi sunt într-o zonă foarte apropiată una de alta”, a declarat Igor Munteanu, șef adjunct direcția locativ-comunală.

Bănuiții care ar fi furat bobinele de frână au fost reținuți. Este vorba de doi bărbați de 32 și 35 de ani, anterior documentați și pentru alte contravenții. Indivizii sunt cercetați penal pentru furt și riscă fie o amendă de până la 27 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 4 ani de închisoare. Reinstalarea unei astfel de bobine costă de la 1500 la 2000 de lei. Săptămâna trecută alte patru blocuri au rămas fără bobine de frâne la lifturi.