Referendumul de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Municipal, fiind susținută de 26 de consilieri.

Întrebarea din buletin ar putea suna în modul următor: „Susțineți revocarea din funcție a primarului general, Dorin Chirtoacă?”.

„Doi ani de zile am vorbit de proiectul cu parcări, până la urmă avem puse sub acuzare mai multe persoane. Același lucru se referă și alte multe proiecte. Considerăm că referendumul poate avea loc pe 19 noiembrie. Dacă vom reuși, în primăvara anului viitor vor avea loc alegeri noi a primarului general. În aceste circumstanțe, oricine poate participa la alegeri, iar oricare locuitor al Chișinăului poate alege un primar care să îl reprezinte”, a menționat Ion Ceban.

Subiectul a trezit nemulțumirea liberalilor, care au votat contra acestui proiect de decizie: „Am ajuns în punctul culminant când ședința nu a putut avea loc pentru că socialiștii ziceau că trebuie să analizeze agenda. Am zis din start că nu au nicio șansă să intre pe ușa din față a Primăriei, iar ei încearcă să intre pe fereastră. E o decizie la limita legii și practic ilegală. Nu mă mira decizia celor de la PSRM”, a declarat Ion Cebanu.

Ieri, 11 septembrie, Curtea de Apel a lăsat în vigoare încheierea Judecătoriei Chișinău prin care a fost validat demersul grupului de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

Tot ieri, Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest al lui Dorin Chirtoacă, pentru încă 30 de zile, în dosarul parcărilor cu plată. Totodată, i-a fost respinsă cererea privind părăsirea țării pentru a participa la Congresul puterilor locale.