Partidul Socialiștilor a solicitat includerea pe ordinea de a zi a subiectului cu privire la posibilitatea desfășurării referendumului anti-Chirtoacă. Ion Ceban a cerut includerea subiectului în regim prioritar, pentru a stabili data referendumului, iar subiectul a fost acceptat pentru a fi inclus în agenda Consiliului Municipal.

Anunţul a fost lansat după ce Curtea de Apel a lăsat în vigoare încheierea Judecătoriei Chișinău prin care a fost validat demersul grupului de inițiativă privind organizarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

„În primăvară am putea avea alegeri noi în Chișinău, iar locuitorii Capitalei vor avea posibilitatea să aleagă un primar care să-i reprezinte”, a scris Ion Ceban. Consilierul susține că prealabil, referendumul ar putea avea loc pe 19 noiembrie.

În timpul ședinței consilierii urmează să decidă data referendumului, dar și întrebările din buletin.

Menționăm că ieri, 11 septembrie, Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest al lui Dorin Chirtoacă, pentru încă 30 de zile, în dosarul parcărilor cu plată. Totodată, i-a fost respinsă cererea privind părăsirea țării pentru a participa la Congresul puterilor locale.

Foto: Facebook/Iv Ceban