„Un „reformator” de birou” - aceste este calificatului dat de președintele Dodon lui Eugen Sturza. Șeful statului a comentat nominalizarea înaintată de către Vlad Plahotniuc a vicepreședintelui partidului, Eugen Sturza, la funcția de ministru al Apărării.

„Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”, a scris Dodon pe Facebook.

Potrivit șefului statului, Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. „Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curând cu o asemenea candidatură”, a mai adăugat Dodon.

„De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă. Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică. Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, susține șeful statului.

Reamintim că, Vlad Plahotniuc a înaintat astăzi candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. Declarația a fost făcută în cadrul breafingului săptămânal al PD.