/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ La inițiativa diasporei, a fost constituită prima Frăție a vinurilor și bucatelor moldovenești peste hotare

missing
12 septembrie 2017, ora 08:15

Ideea de a constitui această „Frăție” le aparține soților Simion și Viorica Croitoru, reprezentanți ai diasporei, promotori ai vinurilor moldovenești în Portugalia. La baza constituirii frăției moldovenești a stat Confraria de Carcavelos, importantă asociație de promovarea și realizare a politicii economice de promovarea a vinurilor în Portugalia.

La eveniment au fost prezenți E.S. Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, delegația Republicii Moldova în frunte deputatul Valentina Buliga, reprezentanții asociațiilor culturale moldovenești din Portugalia: „Miorița”, „Tezaur”, „Centrul Cultural Moldav”, „Liga Femeilor”, Familia Leuca.

Semnarea documentului de înfrățire între cele două popoare care, de altfel, au multe lucruri în comun, a avut loc în prezența primarului orașului Oeiras, Paulo Vistas. Cei 10 membrii ai frăției au fost întronați, conform ritualului tradițional al frățiilor. Ceremonia a înaintat cu un program artistic, susținut de către conaționalii noștri, stabiliți în Portugalia.

Menționăm faptul că, astfel de „Frății” în Europa există de sute de ani, însă “Confraria da enologia e gastronomia da Moldova” este prima frăție încheiată între cetățenii Republicii Moldova și cei din Portugalia, atât în afara țării, cât și în Moldova. După actul oficial, toți invitații au fost poftiți să guste din vinurile moldovenești, precum și bucatele tradiționale, pregătite de către moldovencele din Portugalia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram