Președintele PD-ului, Vladimir Plahotniuc, afirmă că se va convoca o ședință specială a Parlamentului în care vor fi votate cele patru legi remise de Președintele Dodon spre examinare. Declarația a fost făcută în cadrul breafingului săptămânal al partidului.

„Președintele R. Moldova a refuzat într-un mod total nejustificat să promulge și a întors în legislativ mai multe legi care vizează domenii importante pentru oameni și anume legea cu privire la combaterea terorismului, legea privind reforma Academiei de Științe, legea cu privire la energetică, care prevedea mai multă independență regulatoriului și legea tichetelor de masă”, spune Plahotniuc.

Acesta afirmă că argumentele invocate de Președinte sunt lipsite de substanță, iar consecințele respingerii pot fi doar negative pentru oameni. „Noi am decis să le votăm de urgență din nou, iar apoi să le trimitem pentru a doua oară Președintelui țării spre promulgare”, a declarat Plahotniuc.

Președintele PD a mai adăugat că colegii de partid caută o soluție pentru desfășurarea unei ședințe a Parlamentului specială doar pentru a vota în regim de urgență aceste legi până la reluarea ședințelor ordinare. În scurt timp va fi anunțată data când va avea loc această ședință specială.

Legile pe care Igor Dodon a refuzat să le promulge vor fi votate repetat de Parlament în cadrul unei ședințe de urgență