/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Socialiștii condamnă inițiativa PD de a schimba Constituția. „Cursul de aderare la UE a devenit un dezastru pentru Moldova”

missing
12 septembrie 2017, ora 15:37

Socialiștii susțin că vectorul strategic al dezvoltării țării poate și trebuie să fie determinat doar de poporul Moldovei printr-un referendum național. Specificând că aceste schimbări „nu pot fi impuse poporului de către un partid care a câștigat puțin mai mult de 15% în alegerile parlamentare și s-a clasat doar pe locul patru în aceste alegeri”.

„Cursul de aderare la Uniunea Europeană a devenit un dezastru pentru Moldova. În anii așa-zisei integrări europene, poporul Moldovei a fost sărăcit complet. Din țară, au fost furate miliarde de euro. Mai mult de 100 de persoane părăsesc țara în fiecare zi. Anume Guvernul actual, cu participarea directă a PDM, a făcut totul pentru a discredita și falimenta vectorul european, reducând numărul de susținători ai integrării europene mai mult de două ori – de la 70% la mai puțin de 35%”, se mai spune în comunicat.

Totodată, organizația și-a declarat angajamentul față de cursul privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică. „Doar acest curs este capabil să asigure restaurarea economiei țării, reducerea prețurilor la resursele energetice pentru Moldova și revenirea produselor moldovenești pe piețele tradiționale. Pentru acest curs, potrivit tuturor sondajelor de opinie publică, pledează majoritatea cetățenilor țării”, se arată în comunicat.

De asemenea, partidul Socialiștilor și-a declarat intenția de a bloca această inițiativă a PDM în Parlamentul Republicii Moldova.

„Calificăm inițiativele respective ale PDM drept batjocură față de Constituție, atentare la bazele statalității și suveranității țării”, se mai spune în comunicat.

Reacția socialiștilor vine ca urmare a declarației făcute de Vladimir Plahotniuc, care a declarat că împreună cu colegii și-au propus să schimbe Constituția R. Moldova prin adăugarea unei referințe care spune că Orientarea Strategică a R. Moldova este Integrarea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram