Uraganul „Irma” a scăzut în intensitate și s-a transformat în furtună tropicală. Aceasta a făcut 9 victime doar pe teritoriul SUA. Ploile, rafalele de vânt și inundațiile continuă să producă, insă, pagube. Chiar dacă ochiul furtunii a ocolit Miami, valurile uriașe și vântul puternic au provocat distrugeri. După trecerea furtunii, primarii și localnicii au început evaluarea pagubelor.

Potrivit primelor estimări, în Florida, uraganul „Irma” a fost mai puțin distructiv decât se așteptau autoritățile. În schimb, acesta a devastat mai multe insule din Caraibe, provocand 27 de decese în această regiune.

„Noi suntem aici fară apă, fără lumină. Ciclonul a distrus tot. Mâncăm orez cu apă și ou. Dumnezeu să aibă milă de toți. Am pierdut tot.”

Ciclonul, care a ajuns deasupra coastei de vest a statului american, a scăzut în intensitate până la categoria a 2-a din cele 5, a anunțat Centrul american al uraganelor.

ONU a estimat că 37 de milioane de persoane ar fi fost afectate de uraganul „Irma” pe traiectoria sa spre Florida. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în Barbuda – micuța insulă a fost distrusă în proporție de 95%.