/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/DOC/ Guvernul a aprobat un plan de acțiuni pentru a spori protecția persoanelor aflate în custodia Poliţiei

13 septembrie 2017, ora 16:27

Documentul vine să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de detenție și transportare a persoanelor deţinute, precum și la sporirea siguranţei cetățenilor aflaţi în custodia Poliției. Totodată, implementarea acţiunilor propuse va avea un impact pozitiv şi în raport cu angajaţii Poliţiei care realizează misiuni de pază şi escortă, aceştia urmând să beneficieze de condiţii de muncă mai bune.

Amintim că recent TV8 a mediatizat cazul lui Dorin Lupan care a fost găsit spânzurat în celula sa din Izolatorul din sectorul Râșcani al capitalei. Iar în cazul lui Andrei Braguța s-a determinat că acesta s-a infectat de pneumonie bronho-purulentă, aflându-se în custodia poliție. Ambele cazuri sunt cercetate de procurată.

Potrivit planului, vor fi renovate minim 15 izolatoare de detenţie provizorie din cadrul unităţilor teritoriale ale Poliţiei, achiziţionate cel puțin 25 de unităţi de transport specializate pentru transportarea persoanelor aflate în custodia Poliţiei, renovate circa 100 celule, precum şi instruiţi, în materie de respectare a drepturilor omului, peste 200 de angajaţi. De asemenea, se propune implementarea la nivelul structurilor teritoriale ale Poliţiei a modulului “E-Reţinere”, pentru eficientizarea monitorizării persoanelor pe perioada aflării acestora în custodia Poliţiei.

Obiectivele planului vin să schimbe sistemul actual de detenție provizorie, iar printre ele se numără: revizuirea şi armonizarea cadrului normativ, îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi a infrastructurii izolatoarelor de detenţie provizorie din cadrul Poliţiei, îmbunătăţirea condiţiilor de transportare a persoanelor reţinute/arestate în procesul urmăririi penale.

Costul estimativ al măsurilor prevăzute în Planul de acţiuni constituie aproximativ 49,2 milioane lei, peste 85% din sumă fiind acoperită din contul surselor financiare alocate de Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram