/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Filip, despre recomandarea președintelui la funcția de ministru al Apărării: Este lipsită de sens

13 septembrie 2017, ora 15:26

A menționat că a primit refuzul în scris privind respingerea lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, și a declarat că îl vor reexpedia în mod repetat. Iar, în cazul în care acesta va refuza din nou atunci Dodon „încalcă în mod conștient Constituția Țării”, susține Filip. Acesta a făcut din nou referire la hotărârea Curții Constituționale din ianuarie 2017 prin care Președintele este obligat să numească sau să promulge un decret, lege dacă îi sunt expediate în mod repetat.

De asemenea, Filip a spus că trebuie să recunoască că nu prea înțeles declarațiile lui Dodon. Spunând că propunerea lui Victor Gaciu este „Lipsită de sens” și este „o declarație fără efect”. Explicând că Dodon trebuie să coboare cu picioarele pe pământ și să nu uite că Moldova este o țară parlamentară, iar el nu are nici o atribuție în acest sens.

Totodată, acesta a făcut aluzie că Dodon se inspiră de la Putin. „Observ că președintele se inspiră de la un model dintr-o țară pe care o frecventează foarte des”, a specificat Filip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram