Un adolescent în vârstă de 15 ani, din raionul Briceni, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Chișinău. Conform informațiilor prealabile băiatul a suportat un traumatism cerebral sever și se află în comă.

Motociclistul de 15 ani, care a suferit grave traumatisme dupa ce s-a ciocnit cu un automobil, a fost transportat de urgenta la Chisinau. Minorul a fost adus cu un elicopter SMURD-Iasi in aceasta dupa-amiaza, fiind supravegheat de un medic si un paramedic.

Tânărul motociclist a fost internat inițial la spitalul raional din Briceni, la terapie intensivă pentru a fi stabilizat, dar, din cauza stării grave a acestuia, s-a decis transportarea lui la Chișinău.

„Un accident petrecut pe data de 11 cu impact frontal de un stâlp. Starea este gravă cu traumatism cranian sever, cu o posibila hemoragie cerebrală, cu o fractură deschisă de femur imobilizat într-un aparat gipsar de medicii de la terapie intensivă de acolo, o fractură de ante-braț, fractură de mandibulă și maxilar,” susține Claudia Râșcanu, medic SMURD Iași.

La moment, băiatul se află la „Institutul Mamei și Copilului”, fiind în continuare în comă profundă. Acesta are mai multe fracturi de mandibulă și bazin, iar respirația îi este asigurată de un aparat. Potrivit medicilor, tânărul nu are nevoie de intervenție chirurgicală.

„Copilul are nevoie să fie consultat de traumatolog și neurochirurg. La moment nu poate fi vorba de o intervenție chirurgicală, însă are nevoie de un tratament de lecuire intensiv,” a declarat pentru TV8 Tatiana Pasicovschi, șefa secției reanimare și terapie intensivă IMC.

Accidentul a avut loc la începutul săptămânii, la Corjeuți. Motociclistul a fost lovit de un autovehicul al cărui șofer, efectuând manevra de virare la stânga, nu a cedat trecerea băiatului care se deplasa în sens opus. Poliția încă investighează circumstanțele în care s-a produs accidentul. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul autoturismului riscă de la 3 la 7 ani de închisoare și retragerea carnetului de conducere pe un termen de 4 ani.

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, aceasta este a 35 –a operațiune aero – medicală SMURD în Republica Moldova.