/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO. VIDEO/ Au început lucrările de demolare a complexului hotelier CODRU. Cine se ocupă de reconstrucție?

missing
13 septembrie 2017, ora 17:29

Potrivit unui anunț făcut de MAIB, în noul Oficiu Central al Moldova Agroindbank vor fi create condiţii prielnice de muncă pentru aproximativ 950 de angajaţi. Pe lângă spaţii pentru oficii, sediul va dispune şi de o sală de conferinţă pentru circa 300 de locuri, spaţii pentru Centrul de instruire al băncii, parcare subterană, o cantină pentru 150 de persoane, zone de odihnă, precum şi alte spaţii, destinate activităţii eficiente şi comodităţii angajaţilor.

Potrivit proiectului, reconstrucţia edificiilor existente se va realiza, astfel încât să fie îmbinat armonios design-ul modern cu aspectul istoric.

Foto: Facebook / Eduard Bizgu

„Schimbarea Oficiului Central este un pas firesc, luând în considerare cerinţele unei bănci moderne, dinamice, aflate în continuă dezvoltare. Datorită extinderii rapide din ultimii ani a Moldova Agroindbank, spaţiile alocate sediului central au devenit treptat subdimensionate în raport cu nevoile existente, fiind totodată dispersate în câteva locaţii în diferite sectoare din mun. Chişinău, iar amplasarea tututor departamentelor Centralei într-o unică locaţie va permite eficientizarea proceselor manageriale, fapt care se va traduce într-o calitate crescută a serviciilor, care sunt oferite clienţilor”, anunțat anterior MAIB.

Potrivit reprezentanților băncii, lucrările de proiectare şi elaborare a documentaţiei tehnice a proiectului de execuţie sunt efectuate de compania SC “EMS-AC GRUP” SRL, care a fost selectată în baza unui concurs public, la care au participat opt companii de proiectare, dintre care două sunt din România. Arhitectul-şef al proiectului este Valeriu Grişco, care are o vastă experienţă în domeniu. Anterior, Valeriu Grişco a proiectat aşa edificii cunoscute, precum Centrul Comercial “Grand Hall”, Centrul Comercial “Atrium”, Hotelul “Jumbo”.

În procesul executării lucrărilor, “EMS-AC GRUP” va colabora cu compania de proiectare “Constyle Pro” din Federaţia Rusă, în portofoliul căreia sunt mai multe proiecte de anvergură care ţin de oficii bancare, inclusiv proiectarea şi construcţia Oficiului Central, a Centrului de Date şi clădirilor mai multor filiale ale Sberbank, proiectarea Oficiului Central al băncii VTB24 şi a clădirilor Oficiilor centrale şi filialelor altor bănci din Federaţia Rusă.

Anterior, cei de la RISE Moldova scriau că clădirea a fost cumpărată în 2008 de către o compania cipriotă Daranian Holdings Ltd. cu suma de 50,3 milioane de lei. Proprietatea ulterior a fost transferată către Finpar Invest SRL. În 2010, Agenția imobiliară „SOCLU”, care a evaluat valoarea mai multor obiecte aflate în posesia Finpar Invest, a realizat un Raport de evaluare a Hotelului Codru, indicând că valoarea de piață a imobilului ar fi de 62,8 milioane de lei, adică cu 12,5 milioane de lei mai mult decât a încasat Agenția Proprietății Pubice care a semnat contractul de vânzare-cumpărare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram