Igor Dodon a avut astăzi dimineața o întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare. Șeful statului i-a urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în Moldova, exprimându-și încrederea că relațiile de cooperare în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, va continua.

Igor Dodon a comunicat ambasadorului că spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău.

„Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 pînă în prezent. Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins și dus în eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile, dar nici cu intenții deșarte de a introduce în Constituție obiectivul integrării europene”, a menționat șeful statului.

Reamintim că, marți, 12 septembrie, președintele PDM, Vlad Plahotniuc a declarat că pregătește modificarea Constituției R. Moldova. Acesta a menționat că dorește introducerea unei referințe în Legea Supremă care va spune că „orientarea strategică a R. Moldova este integrarea europeană”.

Totodată, Igor Dodon a declarat că săptămîna viitoare va avea o întrevedere cu noul Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova în cadrul căreia vor discuta în detalii subiecte cu privire la politica internă și externă a țării, cooperarea bilaterală și multilaterală, situația din regiune și alte subiecte de importanță majoră pentru Republica Moldova.