Ieri, apple a lansat trei noi smartphone-uri - iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Cel mai aşteptat produs a fost iPhone X, care marchează 10 ani de la lansarea primului telefon Apple și care vine cu cele mai noi inovații.

iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă şi cadru din metal, tehnologie de încărcare wireless bazată pe standardul Qi şi chipset cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7. Acesta va fi disponibil la precomandă din 27 octombrie. Iar, din 3 noiembrie va putea fi cumpărat din magazine.

Smartphonul are un ecran imens, de 5,8 inci în diagonală (2436 x 1125 pixeli). A trecut la tehnologia Super Retina Display, după un deceniu de LCD. Este certificat HDR, are un contrast de un milion la unu și o acuratețe deosebită a culorilor.

iPhone X folosește un cip A11 Bionic cu procesor neural și șase nuclee, fabricat de compania TSMC din Taiwan, construit pe 10nm. Are o cantitate necunoscută de memorie RAM și un coprocesor de mișcare denumit M10. IPhone-ul X va fi disponibil în configurații de 64 GB și 256 GB, iar prețul va fi respectiv de 1.000 de dolari și 1.150 de dolari.

iPhone X vine cu două camere pe spate, cu câte 12 megapixeli fiecare și cu stabilizare optică de imagine, iar pe față, pentru selfie-uri, este o cameră de 7MP. Are un bliț cu patru LED-uri individuale. Filmează 4K cu 60 de cadre pe secundă, iar în slow motion ajunge până la 240 fps la rezoluție full HD. De asemenea, Apple vede în iPhone X un telefon excelent pentru realitate augmentată, cu aplicații dedicate și un hardware care să țină pasul cu software-ul, explică cei de la playtech.ro.

iPhone X vine fără butonul Home, unde a fost integrat senzorul Touch ID de scanare a amprentei. Propune însă Face ID, ca să deblochezi telefonul cu scanarea feței.

iPhone X beneficiază de încărcare wireless, tehnologie introdusă prima dată de Palm Pre în 2009, reluată de Nokia în 2012 și popularizată de Samsung în ultimii ani. Compatibil cu standardul Qi, iPhone X este compatibil cu majoritatea încărcătoarelor de pe piață. Apple a anunțat și AirPower, un gadget pe care ai putea încărca toate dispozitivele sale.

O modificare importantă care vine odată cu iPhone X ține însă mai mult de iOS 11. Bara de notificări cu care te-ai obișnuit de la versiunile precedente e modificată. Astfel, ai în partea stângă ora și în dreapta vor fi semnalul GSM, localizarea, semnalul WiFi și energia rămasă în baterie. Și pentru că pe iPhone X, dată fiind forma ecranului, nu e suficient spațiu pentru toate pictogramele, atunci când apare una nouă, le înlocuiește temporar pe celelalte, cum se întâmplă când bagi telefonul la încărcat.

De asemenea, pe iPhone X a fost mutat butonul Power, care suportă diverse gesturi, ca sa interacționezi mai ușor cu conținutul din telefon. De exemplu, poți apăsa și ține apăsat pe butonul lateral de pe iPhone X ca să activezi Siri sau poți apăsa de două ori ca să lansezi o aplicație ca Apple Pay.

Și nu în ultimul rând, iPhone X vine cu Animoji, o serie de emoticoane animate care îți transpun în fețe de animale animate mimica feței. Acestea pot fi folosite în iMessage și toate celelalte aplicații de chat.