/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Inițiativă președintelui Dodon: Cum va schimba legea pentru a putea demite Guvernul

missing
13 septembrie 2017, ora 13:56

Acesta a propus înăsprirea politici bugetar fiscale, menționând că în ultimii ani a observat o practică nesănătoasă „După anul 2009 încoace, nici politica fiscală, nici bugetul nu intră în parlament la timp. Unde este politica fiscală în acest an? De ce Guvernul Filip nu a prezentat politica fiscală și bugetul? Apropo în lege sunt termeni expres indicați”, explică Dodon

În acest sens el susține că Guvernul poate fi demis și va propune modificarea legii în acest sens. „În caz că Guvernul nu aprobă politica bugetar-fiscală pentru anul următor – până la 1 iunie; în caz că până la 15 august nu prezintă raportul privind executarea bugetului pentru anul curent și în caz că până la 15 octombrie nu prezintă în parlament legile bugetelor. Acesta trebuie să fie motiv de inițiere a demisiei Guvernului, a afirmat Dodon.

Dodon a specificat că la Parlament vor fi prezentate zeci de inițiative ce țin de aceste trei domenii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram