Șeful statului a venit cu un șir de inițiative pe care urmează să le adreseze Legislativului. Una dintre acestea vizează și o propunere prin care Dodon să dețină prerogativele de a demite Guvernul.

Acesta a propus înăsprirea politici bugetar fiscale, menționând că în ultimii ani a observat o practică nesănătoasă „După anul 2009 încoace, nici politica fiscală, nici bugetul nu intră în parlament la timp. Unde este politica fiscală în acest an? De ce Guvernul Filip nu a prezentat politica fiscală și bugetul? Apropo în lege sunt termeni expres indicați”, explică Dodon

În acest sens el susține că Guvernul poate fi demis și va propune modificarea legii în acest sens. „În caz că Guvernul nu aprobă politica bugetar-fiscală pentru anul următor – până la 1 iunie; în caz că până la 15 august nu prezintă raportul privind executarea bugetului pentru anul curent și în caz că până la 15 octombrie nu prezintă în parlament legile bugetelor. Acesta trebuie să fie motiv de inițiere a demisiei Guvernului, a afirmat Dodon.

Dodon a specificat că la Parlament vor fi prezentate zeci de inițiative ce țin de aceste trei domenii.