Polițiștii au oprit pe traseul Hâncești – Cimișlia, la ieșirea din satul Bozieni, un microbuz de model „Mercedes Sprinter”, condus de un bărbat de 34 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău. Acesta a declarat polițiștilor că ar fi transportat baloturi de fân. În urma verificărilor autovehiculului, sub baloturile de fân au fost depistate 48 de vase de plastic, cu o capacitate totală de 1056 litri, pline cu un lichid incolor cu miros specific de alcool. Marfa fiind estimată la aproximativ 80 mii de lei.

La solicitarea polițiștilor, bărbatul nu a putut prezenta careva acte ce ar confirma provenienţa alcoolului etilic, totodată, nici nu a comunicat destinația finală a mărfii.

Alcoolul a fost ridicat pentru efectuarea analizelor necesare și stabilirea calității.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Polițiștii întreprind măsuri în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această schemă frauduloasă de transportare, distribuire a alcoolului etilic şi stabilirea prejudiciului cauzat statului, precum și atragerea la răspundere contravențională sau penală a persoanelor implicate.

Menționăm că, pe întreg teritoriul țării, în permanență, sunt desfășurate operațiuni privind depistarea alcoolului contrafăcut și combaterea comerțului ilicit al acestuia.