Au apărut primele imagini cu superstarul clubului Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care a comparat în fața magistraților spanioli. „Mi-ar plăcea să mă întorc în Anglia” - a declarat el pe banca acuzaților. Fotbalistul portughez este învinuit de evaziune fiscala în proporții deosebit de mari.

Cristiano Ronaldo a declarat сă nu este mulțumit de modul cum funcționează sistemul judiciar spaniol.

Nu am avut niciodată probleme în Anglia. Viața mea este ca o carte deschisă. Nu ascund nimic. Nu vreau să o zic, dar mi-ar plăcea să mă întorc în Anglia”, a declarat sportivul.

Deținătorul a patru baloane de aur se consideră în continuare nevinovat.

Toată lumea mi-a spus, avocați, oficiali de la Real Madrid și Manchester United, că nu am nicio vină. Nu știu ce caut aici. Dacă nu mă numeam Cristiano Ronaldo nu aș fi fost în acest tribunal. Mă uit în ochii dumneavoastră și vă spun adevărul. Dacă mint, chemați-mă din nou și dați-mi o nouă amendă”, a mărturisit Ronaldo.

Ronaldo susține că mereu a respectat legea.

Vă spun adevărul. Întotdeauna le-am cerut celor care lucrează pentru mine să plătească aceste datorii. Întotdeauna vreau să plătesc ce îmi cere legea”, a explicat fotbalistul.

Cristiano Ronaldo riscă 15 ani de închisoare și o amendă de 75 de milioane de euro după ce ar fi fraudat statul spaniol de 14,7 milioane de euro.